Moda i ljepota

Kako ukloniti dlačice iznad usana?

Sigurno ste već čuli od kozmetičarke da pincetom ne čupate dlačice iznad usana, jer će poslije narasti još gušće i tamnije.

lice - Pexels

San svake žene je lice bez ijedne vidljive dlačice. Iako se time mogu pohvaliti samo rijetke srećnice, ako ste se odlučile da uklonite ili pak prikrijete nepoželjne ‘brkove’, donosimo savjete kako da to što efikasnije postignete.

Brzina rasta dlačica kod svake je žene različita, ali prosječno im treba između dvije nedjelje i šest nedjelja da narastu. Odabir metode uklanjanja nausnica trebalo bi da zavisi od tipa kože, boje tena i teksture dlake, tvrde stručnjaci.

Svijetla koža i svijetle dlačice

Svijetla koža najčešće je i dosta osjetljivija i jače reaguje na agresivnije tretmane. Najbolji način za ovaj tip je prikrivanje dlačica izbjeljivanjem.

Prvo probajte sa izbjeljivanjem

One će postati gotovo nevidljive i neće izazvati iritacije na koži. Prije izbjeljivanja testirajte na koži ruke proizvod kako bi bili sigurni da nećete dobiti alergijsku reakciju.

Tamna koža i tamne i tanje dlačice

S obzirom na to kako bi se izbeljene dlačice ipak videle na tamnoj koži, najbolja metoda uklanjanja brkova je depilacija. Tamna koža najčešće nije toliko osetljiva i dobro reaguje na depilaciju voskom, piše 24 sata.

Isto tako, vosak ne sadrži hemikalije i ne uklanja gornji epidermalni sloj kože, te su iritacije kod ovog postupka ređe.

Tamnija koža i tamne i deblje dlačice

Iako je depilacija voskom najpopularniji oblik uklanjanja dlačica, za deblju strukturu dlake preporučuje se laserska epilacija. Efekat uklanjanja dlačica će tako biti temeljitiji, da ne kažemo trajan.

Samo ih laser uklanja trajno

Isto tako, sve popularnija je epilacija koncem. Ova metoda se radi u kozmetičkom salonu, vrlo je detaljna i precizna, a može ukloniti i najsitnije dlačice na cijelom licu, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh