Moda i ljepota

Plavuše, ovo je za vas: Najvažnija 3 koraka za pravilnu njegu kose

Bilo da ste nedavno iz brinete prešli u plavušu ili već dugi niz godina nosite plave nijanse, znate da je potrebno zaista dosta truda kako bi vaša kosa izgledala zdravo, sjajno i živo.

depo

Njega ove boje kose veoma je važna tokom cijele godine, a posebno u ljetnjim mjesecima. Pored sunca, na promjenu tonova utiče i hlor iz bazena, kao i slana voda. Da bismo spriječili pojavu beživotne i oštećene frizure, važno je pratiti savjete stručnjaka za kosu.

Pranje kose

Da bi boja ostala takva kakva jeste, uprkos „napadu“ slane vode, hlora i UV zraka tokom ljeta, potrebno je da koristite specijalizovane šampone za plavu kosu. Oni će je čuvati i održavati boju svježom i čistom.

Prestilizovanje

Da bi boja ostala postojana, veoma je važna i njega nakon šamponiranja. Koristite bogate i hidratantne preparate za sjaj kose, koji će joj dati prefinjen i gladak izgled, a sprečiće gubitak teksture i pucanje kose.

Poststilizovanje

Sjaj je faktor broj jedan kod plave kose, a on nije moguć ukoliko vlasi ne štitimo. Stoga, savjet je da potražite zaštitna ulja za plavu kosu koja su u skladu s vašim tipom kose (suha, masna). Isto tako, koristite formule koji pored sjaja i hidriraju i jačaju vlasi, a kosu čine prepunom volumena, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh