Hrana i piće

Domaća supa sa najmekšim knedlama

Nekada su najjednostavnija jela i najukusnija, a dokaz za to je i domaća supa sa knedlama

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a svi se sjećamo kako su nam bake pravile onu sa knedlama. Ona nije teška da se napravi, ali knedle često ne uspeju. Ako za želite da napravite supu sa knedlama koju će svi hvaliti, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Trik je dodatku jogurta, koji čini da one budu mekane uvek.

Sastojci:
Za supu:

600 g bataka
veza zeleni
1 crni luk
Za knedle:

50 g kukuruznog brašna
40 g griza
100 ml jogurta
1/4 kašičice soli
prstohvat šećera
1 kašičica sjeckanog peršuna
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Meso stavite u šerpu, pa sipajte vodu. Luk isjecite na polutke, pa stavite na ringlu da se ispeku. Dodajte u supu. Kada meso bude skoro gotovo dodajte očišćenu vezu zeleni. Ostavite još nekih 10-ak minuta na šporetu, pa procedite. U supu vratite šargarepu koju ste isjeckali na kolutove i meso koje ste isjeckali. Možete da dodate i peršun. Uključite na tihu vatru i kada krene da vri ubacite knedle koje ste napravili. Poklopite i kuvajte još 10 minuta.

Za knedle:

Odvojite žumanca i bjelanca, pa žumance umutite sa šećerom. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne.Pomešajte žumanca i bjelanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sjekani peršun i maslinovo ulje. Lagano umješajte sve sastojke, pa pomoću dvije kašičice oblikujte knedle, prenosi Informer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh