Hrana i piće

Za IDEALAN NEDELJNI RUČAK! Pogača sa pavlakom TOPI se u ustima – Jedinstveni ukus koji OSTAVLJA BEZ DAHA (Recept)

Uživajte u mekoći kao oblak sa svakim zalogajem!

Ova veoma lagana i mekana pogača sa pavlakom je neodoljivog ukusa. Njena mekana tekstura, poput pene, oduševiće vas na prvi zalogaj. Sa svilenkastim ukusom kisele pavlake i blagim mirisom svežeg kvasca, ova pogača će vas osvojiti svojim jednostavnim, ali prefinjenim ukusom.

Priprema ovog recepta je prilično jednostavna, a rezultat će vas oduševiti. Sa svega nekoliko osnovnih sastojaka, poput suvog kvasca, mleka, pavlake i brašna, možete napraviti fantastičnu pogaču koja će biti savršen dodatak vašem obroku ili čak užina.

Sada, bez daljeg odlaganja, hajde da se upustimo u pripremu ove mekane pogače sa pavlakom i uživamo u njenom neodoljivom ukusu.Potrebno je:

1 kg brašna
malo brašna za posipanje
20 gr svežeg kvasc
1 kašičica šećera
malo soli
499 ml mleka
1 puna kašika kisele pavlake
2 kašike ulja
2 kašike ulja maslinovog za premazivanje /može obično/
seme suncokreta
Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku i dodati šećer. Nadošli kvasac sipati u vanglu, sipati ostatak mleka, ulje, pavlaku i brašno. Dodati so i zamesiti fino glatko testo. Ostaviti da odmara oko 30 minuta. Testo podeliti na dva dela veći i manji.

Veći deo razvučemo u veći pravougaonik pa ga premazati uljem i uviti u rolat. Iseći na rolatiće oko 2 cm širine i ređati u podmazan pleh u krug. Razviti drugo testo takođe u pravougaonik pa donju polovinu iseći na trake. Premazati uljem pa i njega uviti u rolat. Uviti ga u krug pa ga staviti u sredinu. Pokriti pogaču da naraste pa je premazati sa žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko sat vremena. Pred kraj pokriti folijom. Pečenu pogaču pokriti.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh