Hrana i piće

DA BISTE SAVRŠENO ISPRŽILI MESO POTREBNA SU VAM OVA DVA SASTOJKA: JEDAN GA OMEKŠA, A DRUGI UPIJA MASNOĆU

Ljudi vole jesti meso i uglavnom se za glavni obrok, kao što je ručak, prirpema jelo koje sadrži ovu namirnicu. Recepata za meso ima bezbroj, a kod nas se najčešće jedu piletina i junetina.​​​​​​​

Ove dvije vrste mesa se obično prže, a mana ovakve termičke obrade je što ono upija previše ulja i može da se desi da se preprži i da bude tvrdo. Ipak, postoje dvije namirnice koje možete da dodate u tavu, a koje će meso učiniti savršeno ukusnim. U pitanju su puter i hljeb.Ako u tavi umjesto ulja istopite puter i na njemu ispržite meso, ono će biti mekše i ukusnije. Također, istopljenim puterom i prelijte meso par puta u toku prženja.

Isto tako u tavu možete da dodate i koricu bajatog hljeba koje će upiti višak masnoće i to će učiniti meso manje masnim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh