Hrana i piće

Punjeni hljeb – BRZ I UKUSAN RUČAK ILI VEČERA

Recept za punjeni hljeb.

Punjeni hljeb - screenshot

SASTOJCI:

za tijesto:

4 šolje pšeničnog brašna (480 grama)
1 čaša toplog mlijeka (200 ml)
Pola čajne čaše ulja (45 ml)
1 kašičica granuliranog šećera (10 grama)
1 pakovanje kvasca (10 grama)
1 cijelo jaje i jedan bjelanjak
1 kašičica (8 grama) soli..
————————————-
Za punjenje:
1 luk,
1 paprika
150 g mljevenog mesa
1 kašičica soli, bibera i mljevene paprike
————————————————–
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Za preljev:

100 g bijelog sira
2 kašike krem ​​sira
1 kašika brašna
malo bibera i mljevene paprike
——-

PRIPREMA:

Sastojke za punjenje meso, luk, papriku pržiti 10 minuta i ostaviti da se ohladi. Zatim zamijesiti tijesto, pokriti tijesto i ostaviti 30 minuta. Pripremiti preliv.
Tijesto lagano prstima razvući 26-27 cm. Na sredinu staviti punjenje. Prstima zatvoriti tijesto sa svih strana (vidite u videu kako). Posuti brašnom i jako nježno razvući oklagijom. Prebaciti na pek papir u tepsiju. Premazati žumancetom, zatim prelivom. Zatim posuti sjemenkama po želji.
Peći na 180 stepeni 30-35 minuta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh