Hrana i piće

SLATKI SENDVIČ – KOLAČ ZA KOJIM JE POLUDIO CIJELI SVIJET: Kakao kore i bijeli fil

Slatki sendvič je najljepši kolač koji ćete probati.

Kolač - TABLE DIARY 식탁일기

Ako tražite neki recept za slatkiš onda preporučujemo slatki sendvič. Ovaj neobičan kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj, a ne treba vam neko posebno iskustvo da ga pripremite. Između mekane kore nalazi jednostavan krem od pavlake, a ni sastojci nisu skupi. Odličan je prijedlog ako vam se najave gosti.

Sastojci:
4 jajeta
40 g brašna
1 kašika kakaoa
40 ml ulja
45 ml mlijeka
65 g šećera
1 kašika soka od limuna (po želji)

Za fil:
120 ml slatke pavlake
1 kašika šećera

Priprema:
Odvojite žumanca i bjelanca, pa bjelnaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomiješajte mlijeko i ulje, pa dodajte prosejnao brašno i kakao. Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promiješajte dobro. Umutite bjelanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte u kakao smjesu i lagano umiješajte. Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smjesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrijanoj rerni na 150°C oko 40 minuta. Kada se ohladi isjecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru. Isjecite trouglove i služite, piše Stvar ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh