Hrana i piće

RECEPT BOŽE VREĆA ZA NAJUKUSNIJU PITU KROMIRUŠU: Jednu stvar NIKAD NE STAVLJA u nju i zato ispadne VRH

“Bravo, Božo, umjetnik u svemu”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

Pita Bože Vreće - instagram

Kad pravim pitu, uvijek ispečem tijesto i nikad ne stavljam jogurt na vrh i nikad ga ne zagorim i bude mekano, piše Espreso.

Bosanski interpretator sevdalinki Božo Vrećo, pa je još jednom podijelio savjete o spremanju krompiruše, na čemu su mu mnoge dame zahvalile.

“I eto, moj dan može da počne, savršenstvo! Kad pravim pitu, uvijek ispečem tijesto i nikad ne stavljam jogurt na vrh i nikad ga ne zagorim i bude mekano. To znam, onda nije pita, pita mora da bude hrskavo kada ga zagrizete. Uvijek je kaša od krompira, male kockice krompira, bijeli biber i glavica luka, rezanci, naravno, skoro providni”, počeo je on.

On je dodao da ne treba pretjerivati sa uljem, jer takva pita može samo da vam pozli.

“Za sukanje uvijek što tanja oklagija prije nego što rukama ‘istegnete’ krajeve. To ostavite za sami kraj. Praksa, morate napraviti barem pet-šest pita da uhvatite rutinu i uspjete napraviti pravu i jestivu. Sve ostalo su za ‘kamena s’ ramena’ pa učite, drage moje. Nikad nije kasno jer vrijedi da naučite”, napisao je.

Božo Vrečo – Instagram

Smatra da baš svi volimo pitu i da je bosanska ipak najukusnija.

“Sve druge imaju previše ulja, debleo tijesto, užasan nadjev. Tvrde su, žilave i slično. Welcome to Bosnia”, naveo je.

“Bravo, Božo, umjetnik u svemu”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

“Dragi prijatelju, vi ste čarobni i tako blaženo jednostavni. Zdravi bili”, dodala je druga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh