Hrana i piće

NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA TOPI KILOGRAME: Popijte ga 20 minuta poslije obroka, ali u jednom slučaju budite na oprezu

Gubitak kilograma za mnoge je dug i mukotrpan proces, koji zahteva disciplinu i istrajnost. Međutim, put do željene kilaže možete sebi olakšati uz pomoć određenih trikova, a jedan od njih je i napitak od grejpfruta i meda.

Grejp - Jutarnji.hr

Za pripremu ovog soka potreban vam je jedan veliki grejpfrut i jedna kašika meda. Ohladite grejpfrut u frižideru, zatim ga isecite na pola i kašikom izvadite pulpu. Stavite pulpu i med u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kombinacija ova dva sastojka je odlična u borbi protiv viška kilograma jer sadrži likopen, koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina. Ovaj sok je potrebno popiti 20 minuta nakon obroka, a uz pomoć njega sagorećete više od polovine kalorija koje ste uneli tokom obroka.

Osim što pomaže kod mršavljenja, grejpfrut sadrži i mnogo hranljivih materija koje efikasno deluju protiv prehlada, kao i u sprečavanju srčanih oboljenja.

Y
Ovo voće je bogato i vitaminima C, A, B, D, E i mineralima kao što su magnezijum, cink, fosfor i bakar. Takođe, snižava nivo lošeg holesterola – crveni grejp sadrži pektin, oblik rastvorljivog vlakna, koji kako pokazuju rezultati istraživanja vršenih na životinjama, usporava razvoj ateroskleroze. Studije su pokazale da žuti grejpfrut može sniziti nivo lošeg holesterola u krvi, dok crveni grejpfrut snižava i nivo triglicerida.

Ipak, kod konzumiranja grejpfruta treba biti na oprezu ukoliko pijete lekove. On može biti opasan u kombinaciji sa lekovima, jer može pojačati dejstvo leka do te mere da se stvori efekat kao da ste uzeli prekomernu dozu leka,piše Lepaisrecna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh