Hrana i piće

Evo zašto ne treba dodavati ulje kada spremate tjesteninu

Iako djeluje da nema neke velike filozofije u kuhanju tjestenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuhana.

Tjestenina - Dnevno.hr

Postoje brojni savjeti kada je u pitanju kuhanje tjestenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lijepile za dno šerpe.

Međutim, profesionalni kuhari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se tjestenina kuha nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi cijeli obrok jer će učiniti tjesteninu masnijom, što će spriječiti sos da se lijepo zalijepi za špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za tjesteninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuhanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli, pišu Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh