Hrana i piće

Pijana crnkinja

Jos jedan obican crni kolac- kremast, ukusan, od jednostavnih, jeftinih sastojaka, uz dodatak visnjevace da nas zagreje u ovim hladnim danima…;)))

Sastojci
Za biskvit (case su od 2 dl):
3 case brasna
3 case jogurta
2 case secera
1 casa ulja
3 pune kasike kakaa
2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
4 dl mleka
4 kasike secera
1 kesica pudinga od cokolade
250 gr. visanja
5 kasika visnjevace
za cokoladnu glazuru: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina, 3 kasike secera u prahu, 1 dl mlekaPriprema
1.
Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30×20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.

Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.

Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.

Posluživanje
Moj savet je da se biskvit pece u najvecem plehu od rerne, 40×30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi je donja kora ispala tanja 😉 Recept je iz starog broja casopisa Blic Zena, u originalni su isle maline. Ja sam dodala visnjevacu i koristila visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija ;)) Naravno, ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu…;)prenosi Coolinarka


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh