Bebe i djeca

Mitovi i istine: EVO KAKO DA SAZNATE POL BEBE PRIJE ULTRA ZVUKA

Sve ovo može biti samo zabava, ali ko zna – možda postoji nešto više u tome

Trudnice često jedva čekaju da saznaju pol svoje bebe. Međutim, u ranim nedeljama trudnoće, to nije moguće. Do prvog ultrazvuka koji otkriva pol, trudnice se često okreću raznim metodama kako bi pokušale da saznaju pol bebe.

Ove „bapske priče“ ili „metode“ prenošene generacijama često opstaju jer se veruje da su tačne.

Prvo, želja za slatkim ili slanim. Ako čeznete za šećerom, to može značiti da vaše srce kuca za devojčicom. Nasuprot tome, želja za slanim ukazuje na mogućnost dečaka. Iako ovo može zvučati kao čista bapska priča, tačnost ovog tvrdnje ostaje misterija.

Zatim, tu je test sa belim lukom. Da, dobro ste pročitali. Ako uspešno savladate nekoliko čenova belog luka i završite s mirisom poput njega, prema pričama baka, to je znak da nosite devojčicu. Naravno, nije baš najprijatniji test, a ni naučno potvrđen, ali svakako je jedan od neobičnijih načina predviđanja pola.

A šta kaže jutarnja mučnina? Iako se često povezuje s ranoj fazama trudnoće, ova neprijatna pojava ne pruža mnogo podataka o polu bebe. Ipak, kaže se da su ekstremne mučnine povezane sa ženskim fetusom.

Na kraju, tu je i stara metoda gledanja u ogledalo. Ako se vaše zenice prošire, to, po starim pričama, može ukazivati na dečaka. Ovo može biti samo još jedna čudna priča, ali svakako zanimljiva.

Iako ove bapske priče nisu naučno dokazane, neki tvrde da postoji veza između položaja stomaka i pola bebe. Ako vam je stomak visoko, kažu da je to znak za devojčicu, dok nizak stomak može ukazivati na dečaka. Iako je ovo daleko od pouzdanog testa, zvuči zanimljivo.

I na kraju, tu je test prstenom, jedan od najstarijih i najzabavnijih metoda. Ako se prsten vrti u krug, možda nosite devojčicu, dok ljuljanje sa strane na stranu ukazuje na dečaka.

Sve ovo može biti samo zabava, ali ko zna – možda postoji nešto više u tome.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh