Bebe i djeca

8 DIVNIH IMENA ZA BEBE KOJA NOSE JAKA ZNAČENJA: Inspirisana su ljetom

Izaberite najlepše ime za vašu ljetnu bebu

Polako nam se približava ljeto, a trudnice koje očekuju porođaj u najtoplijim mesecima, već razmišljajuo imenu koje će dati svojoj bebi.

Donosimo vam osam imena za djecu koja su inspirisana letom, sunčevom svjetlošću i cvećem.

1. Lea ili Leo

Veliki broj dece koja se rode toekom leta, rodi se u horoskopskom znaku Lava. Na taj način se lako može povezati njihov datum rođenja i ime koje označava hrabrost i snagu.

2. Aleksandra ili Aleksandar

Ovo ime inače potiče od grčkog imena Aleksandros čije je značenje “zaštitnik ljudi”. Takođe, može se koristiti i kao skraćenica proizašla od imena za dragi kamen meseca juna – aleksandrit.

3. Jasmina ili Jasmin

Ime belog i mirisnog letnjeg cveta isto tako ima svoju mušku i žensku imenjakinju. Ime za devojčice dodatno je postao popularan zbog lika princeze Jasmine iz Diznijevog animiranog filma “Aladin”.

4. Marina ili Marin(o)

Pridev koji označava ovo ime jeste “morska”, odnosno “morski”. Jednostavna i prekrasna asocijacija na more i leto.

5. August

Označava posljednji mesec leta ali i oblik latinskog imena Augustus koje znači duboko cenjen, uzvišen i veličanstven.

6. Kira

Ovo lepo ime za devojčicu potiče od persijske i egipatske reči za Sunce.

7. Luka

Još jedno ime koje je povezano uz svetlost. Potiče od latinske reči “lux” koja upravo taj termin označava. Takođe, može da asocira i na morsku luku.

8. Dalija

Ime koje označava prekrasni cvet koji najviše cveta tokom letnjih meseci. Hebrejskog je porekla i znači “nežna, vitka grana”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh