Bebe i djeca

Koliki razmak između dvije trudnoće je najbolji za mamu i bebu

Porod nije nimalo jednostavan događaj u životu mlade mame i potrebno je određeno vrijeme kako bi se funkcije polnih organa vratile u normalu.

Upravo zbog toga većinu žena zanima koliko bi vremena trebalo proći između dvije trudnoće kako bi trudnoća, ali i porod, prošli bez negativnih posljedica.

Kako navode ginekolozi, za većinu žena najbolje je pričekati najmanje 18 mjeseci između poroda i ponovne trudnoće.

Tvrde da su istraživanja pokazala da upravo toliko vremena daje našem tijelu priliku da se potpuno oporavi od prošle trudnoće prije nego što bude spremno za sljedeću. prenose nezavisne

Naglašavaju da ponovna trudnoća unutar tih 18 mjeseci navodno povećava rizik od određenih zdravstvenih problema za mamu, ali i dijete uključujući: prijevremeni porod, malu porođajnu težinu djeteta, veći rizik od dugotrajnih zdravstvenih problema ili čak smrti, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh