BIZnews

Italijanski gigant u BiH ostvario rekordnu zaradu i povećao broj zaposlenih

Bosankar je firma italijanskih investitora koja već skoro 19 godina uspješno posluje u Bosni i Hercegovini.

Bosankar

Sjedište firme je u Bosanskoj Krupi, a bave se proizvodnjom kabina za industrijske, poljoprivredne, šumarske, željezničke i cestovne automobile, piše Akta,

Filozofija firme temelji se na stalnoj predanosti poboljšanju kvalitete proizvoda i usluga, kroz ulaganja u napredne tehnologije i poboljšanja proizvodnih procesa.

Iz Bosankara ističu da ih je predanost kvaliteti proizvoda i brizi učinila važnom tačkom u industrijskom sektoru.

A koliko su zaista važni za ovaj sektor najbolje govore finansije i brojevi koji su iz godine u godinu sve veći, piše Akta.ba.

Analizirajući finansije za 2023. godinu možemo vidjeti da je Bosankar prihodovao rekordnih 40.683.840,00 KM što je više u odnosu na 2022. godinu kada im je prihod iznosio 31.572.853,00 KM.

Također su zabilježili i rekordnu dobit od 9.968.070,00 KM, dok je pretprošle godine ona iznosila 7.868.823,00 KM.

Kompanija je u 2023. zapošljavala 186 radnika, što je najveći broj zaposlenih do sada.

Podsjećamo, iz kompanije Bosankar su 2022. godine položili kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona u Prijedoru, a krajem prošle godine je navedeno da radovi teku planiranom dinamikom.

Na ovoj lokaciji u prvoj fazi trebala bi biti izgrađena hala za proizvodnju površine 6.400 metara kvadratnih. Vrijednost investicije je pet miliona eura, a u početnoj fazi očekuje se da će u fabrici raditi 50 radnika.

Vlasnik kompanije Franchi Giuseppe ranije je izjavio da je ova kompanija pokazala da može da uspije u izazovnim vremenima.

“Firma je uvijek radila na tome da pokaže da se u okolnostima koje vladaju u BiH može napraviti veliki poduhvat, da se može raditi na privrednim projektima, i to je osnovna poruka koju želimo da pošaljemo”, poručio je tada Giuseppe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh