BIZnews

Izvoz iz Živinica za 10 godina porastao 300 miliona KM

Nedavno je u javnost iznesen podatak da u Živinicama postoji preko 150 milionera.

Živinice, BiH - Zivinice-carsija.com

Began Muhić, gradonačelnik Živinica kaže da ne raspolaže zvaničnim podacima, a da je i njegova slobodna procjena da u Živinicama ima i više od 150 pojedinaca koje mogu dobiti epitet milionera, piše biznis.ba.

– Poslodavci, privrednici i građani su svjesni da Gradska uprava i administracija postoje zbog i njih i da smo na određeni način njihov servis. Pozitivni efekti posljednjih nekoliko godina – možemo smatrati kao pozitivnu sinergiju gradske administracije, gradskog vijeća, poslodavaca i naših građana. To je rezultiralo pozitivnim trendovima, kaže Muhić.

U Živinicama je trenutno registrovano preko 300 privrednih subjekata, koje imaju preko milijardu KM ostvarenih prihoda.

“Živinice su 2013. godine imale izvoz 38,5 milona KM, a u 2023. godini preko 380 miliona KM. Preko milijardu i sto miliona KM ostvarenih prihoda i blizu 100 miliona ostvarene dobiti. Negdje oko 30 posto su strane investicije, a preostalih 70 su domaći poslodavci“, objašnjava Muhić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh