BIZnews

U Doboju se gradi najveći tržni centar u regiji

City Mall Bijeljina gradi tržni centar na lokaciji bivše fabrike Trudbenik čije je nekretnine kupio u stečaju za 12 miliona KM.

U Doboju se gradi najveći tržni centar u regiji - indikator.ba

Kompanija City Mall doo Bijeljina uložiće oko 40 miliona maraka u Doboj u kome gradi najveći tržni centar u regiji.

Tržni centar gradi se na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” čije je nepokretnosti u procesu stečaja za 12 miliona maraka kupio bijeljinski investitor.

Tržni centar trebalo bi da bude završen do septembra, a u njemu će biti otvoreno oko 400 novih radnih mjesta, izvijestio je RTRS.

Pomenuti grad City Mall je odabrao iz više razloga.

– Trenutno na teritoriji Doboja ne postoji nikakav sličan objekat, gdje na jednom mjestu imate mjesto za uživanje, zabavu, kupovinu… Ali odabrali smo Doboj i zbog geografskog položaja i činjenice da je saobraćajno čvorište, da se u neposrednoj blizini nalaze drugi entitet i granica sa Republikom Hrvatskom, navela je Jadranka Ostojić, predstavnik investitora.

Mišljenja Dobojlija o gradnji tržnog centra su podijeljena.

Jedni kažu da je dobro da Doboj ima takav tržni centar, dok drugi smatraju da je tržnih centara i previše i da bi trebalo novac ulagati u proizvodnju.

Mato Kulaš, predsjednik Okružnog privrednog suda u Doboju, rekao je da je bilo upita zašto se nije nastavila proizvodnja i zašto nije izvršena reorganizacija.

– Jednostavno nije bilo zainteresovanih subjekata koji bi možda zadržali tu djelatnost – kaže Kulaš. Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Predrag Jorgić, predstavnik radnika, istakao je da je ovo jedinstven uspjeh da je neka firma prodata u za normalnu cijenu, jer se tim novcem isplatio dug radnicima, a čak, kako kaže, bilo je i nešto kamata na neisplaćene plate.

Izgradnjom tržnog centra, nove bolnice i brojnih stambeno-poslovnih objekata, Doboj se širi ka jugu. Prateći zahtjeve investotora grad pokušava da obezbijedi infrastrukturu.

– Već imamo određene infrastrukturne projekte, tj. saobraćajnice, vrelovod, toplovodnu mrežu… sve što je potrebno da bi mogao grad da se razvija ka južnom dijelu – rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Trgovina je grana kojoj se, sudeći po investicijama, Doboj vraća, jer je nekada, osim administrativnog, ovaj graad bio poznat i kao značajan trgovački centar.

Kompanija City Mall Bijeljina nedavno je otvorila retail park Zvornik City Park, a prije nešto više od godinu dana u Brčkom je izgradila svoj prvi retail park. Kako su najavili planiraju i otvaranje sličnog objekta u Istočnom Sarajevu, te rekonstrukciju bijeljinskog City Malla,

Vlasnici firme City Mall Bijeljina su Dragan Stanojlović i firma Sloboprom’s iz Brčkog, a vlasnik Sloboprom’sa Brčko je Sloboprom Lončari Slobodana Ćurčića.

Sloboprom’s je, između ostalog, većinski vlasnik najveće banje u BiH ZTC Banja Vrućica Teslić, piše Indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh