BIZnews

EPBiH: 7,4 miliona KM za Rudnik ‘Zenica’

Novoimenovana Uprava JP Elektroprivrede BiH na prvoj sjednici održanoj 29.08.2023.godine, odobrila je za RMU „Zenica“ avansno plaćanje dijela ugovorenih količina uglja u iznosu 7,4 miliona KM…

Vijesti.ba

… s ciljem izmirenja obaveza prema uposlenicima Rudnika za juni i juli 2023.godine, deblokade računa i ponovnog pokretanja proizvodnje koja u potpunosti obustavljena 25.jula.

RMU „Zenica“ se obavezao na proizvodnju 35.000 tona uglja mjesečno, što će olakšati obezbjeđivanje potrebnih količina za rad TE „Kakanj“, osigurati osnovu za povrat dobivenog avansa i omogućavanja kontinuiteta u proizvodnom procesu.

Imajuću u vidu skori period nižih temperatura koje otežavaju uslove za eksploataciju, Uprava JP Elektroprivrede BiH smatra da je neophodno poduzeti mjere i aktivnosti za povećanje isporuka uglja iz svih rudnika Koncerna, preduprijediti obustave rada i omogućiti nesmetani rad termo postrojenja, očuvati integritet elektroenergetskog sistema i stabilno snabdijevanje kupaca, saopćila je EPBiH, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh