BIZnews

Lufthansa planira ukinuti desetine hiljada letova iz ljetnog rasporeda

Potparol Lufthanse rekao je da je kompanija već odobrila svoj ljetni raspored za 2023. godinu.

Lufthansa - Airlineworld

Međutim, nakon što je uzeo u obzir nedostatak osoblja i druge probleme, on je rekao da su prilagodili ljetni raspored iz Frankfurta i Minhena, potvrdivši da će velik broj letova biti prekinut, pišu Nezavisne.

Uprkos planiranju smanjenja više od 30.000 letova iz svog ljetnog rasporeda, Lufthansa je rekla da će svi pogođeni biti obaviješteni unaprijed kako ne bi došlo do neugodnosti uzrokovanih otkazivanjem u zadnjoj sekundi.

Isti je sugerisao da informisanjem putnika što je ranije moguće žele biti sigurni da su svi u mogućnosti napraviti alternativne aranžmane, kao i prilagoditi svoje planove putovanja.

Osim suočavanja s nedostatkom osoblja, Lufthansa je takođe pogođena štrajkom radnika koji se održao u petak.

Zbog cjelodnevnog štrajka koji je Verdi pozvao u Frankfurtu, Münchenu, Stuttgartu, Hamburgu, Dortmundu, Hannoveru i Bremenu 17. veljače, Lufthansa je bila prisiljena otkazati više od 1300 letova.

Komentarišući to pitanje, član Izvršnog odbora Lufthanse, Mihael Nigeman, rekao je da avioprevoznik žali zbog uticaja ovog štrajka na putnike, te je isti naglasio da je sistem vazdušnog prometa vrlo ranjiv.

“Mi nismo strana u kolektivnom pregovaranju i na njega nemamo uticaja – ali naši gosti, a i mi smo u velikoj mjeri pogođeni. Više od 1.300 otkazivanja letova samo za vazdušne prevoznike Lufthansa Grupe još jednom pokazuje koliko je sistem vazdušnog prometa ranjiv i krhak na štrajkačke aktivnosti”, dodao je Nigeman, prenosi “Schengen Visa Info“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh