Noviteti

Ovo je najmoćniji Abarth

Novi Abarth 600e prolazi kroz završne testove debituje u Milanu, gdje je ovih dana planirano snimanje promo spota.

Abarth

Prva fotografija koju je Abarth objavio, prikazuje model 600e Scorpionissima koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od 1.949 primjeraka.

Kako kažu, ovaj model je napravljen sa tri stvari u fokusu: to su dizajn kojim se postižu maksimalne performanse, struktura koja ga čini najmoćnijim Abarthom ikada i takmičarski duh, koji će privući entuzijaste.

Ovaj električni automobil ima motor koji je dovoljno snažan za 240 KS, a kako kažu iz italijanske marke, jedinstven je po tome što ima mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem koji garantuje stabilnost u vožnji.

Ponosni su i na to što Scorpionissima ima gume visokih performansi koje su zajedno razvijene sa dobavljačem za Formulu E, a što se tiče boje, odlučili su se za ljubičastu koju nazivaju “hipnotišućom”, i naglašavaju da je inspirisana hipnotičkim efektom koji stupa nakon uboda škorpije, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh