Noviteti

Ford u 2023. godini prodao skoro dva miliona automobila u SAD

Američki proizvođač automobila Ford objavio je danas da je u prošloj godini prodao skoro dva miliona vozila u Sjedinjenim Američkim Državama, što predstavlja rast od 7,1 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ford

Kompanija je po rezultatima ukupne prodaje u SAD završila na trećem mjestu, iza Tojote i Dženeral motorsa, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

“U godini punoj izazova, od štrajka radnika do problema sa snabdjevanjem, naša nevjerovatna ponuda vozila na benzin, električnu energiju i hibridnih vozila i naši fantastični dileri su donijeli solidan rast i zamah prodaje. Imamo proizvode koje kupci žele”, rekao je izvršni direktor Forda Džim Ferli u saopštenju.

Rast prodaje Forda u Sjedinjenim Američkim Državama je ipak niži nego prosječan rast cjelokupne automobilske industrije koja je godišnje skočila za 12,3 odsto, prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh