Noviteti

Novi BMW Serije 5 imat će osvijetljenu masku

Pozornica je spremna za premijeru novog BMW-a Serije 5, koji bi trebalo da podigne ljestvicu u svakom pogledu.

Novi BMW Serije 5 imat će osvijetljenu masku - screenshot

U najavi nove “petice” fokus je na i5, električnoj verziji ovog automobila, za koju se očekuje da će imati zapažen uspjeh na tržištu.

Prvi “tizer” ne otkriva mnogo, a kratki video prikazuje jedan detalj prednjeg dijela automobila – novu, osvijetljenu prednju masku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW (@bmw)

Drugi tizer video otkriva detalj iz unutrašnjosti vozila. Možemo vidjeti centralni dio komandne table panela kojim dominira veliki horizontalno orijentisan ekran, prenose Nezavisne.

Takođe se vidi ambijentalno osvjetljenje koje se prostire sa strane i prolazi ispod centralnog ekrana.Što se tiče ostalih informacija, možemo samo ponoviti ono što je već poznato.

Zna se da će i5 dolaziti u dvije konfiguracije, slabiji i5 eDrive40 sa jednim elektromotorom i M60 xDrive, koji će imati dva elektromotora i pogon na sva četiri točka.

Kako se navodi u saopštenju, premijera je zakazana za 24. maj. Proizvodnja Serije 5 počinje ovog ljeta, a prodaja će uslijediti u oktobru.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh