Noviteti

Na prodaju Maradonin Mercedes

Na aukciji Bonhams Paris Sale 2023. naći će se crveni Mercedes-Benz, jedan od automobila koji je pripadao argentinskoj fudbalskoj zvijezdi, Dijegu Maradoni.

Maradonin Mercedes - bonhams promo

Pokojni Maradona dobio je ovaj klasični Mercedes od grupe navijača, dok je igrao za svoj prvi profesionalni klub, Boka juniors iz Buenos Ajresa.

Jedan od najvećih vozača auto-trka, petostruki svjetski prvak F1, Huan Manuel Fanđo, bio je taj koji je Maradoni predao novo vozilo. Naime, u to vrijeme Fanđo je bio vlasnik jedinog službenog zastupništva Mercedesa u Argentini.

Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 iz 1980. ima niz opcija, uključujući električni krovni otvor, klima-uređaj i tempomat.

Bio je jedan od samo 816 posebnih homologacijskih primjeraka, koji su ovom modelu omogućili nastup u Svjetskom prvenstvu u reliju, sa redizajniranim motorom i lakšom karoserijom.

Ispod haube je 5.0-litarski motor od 243 KS, uz čiju pomoć ovaj kupe stiže do maksimalnih 209 km/h.

Nakon što ga je Maradona kasnije prodao, automobil je bio deo nekoliko privatnih zbirki u Argentini, a zatim je uvezen u SAD.

Nudi se u izvrsnom stanju, sa manje od 62.000 pređenih km.

Bonhams očekuje da će Mercedes koji je bio u vlasništvu Dijega Maradone postići cijenu između 150.000 i 250.000 evra na aukciji koja će se održati u februara 2023., piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh