Aktuelno

U EU pala prodaja novih automobila u maju

Prodaja novih automobila na tržištu EU pala je za 3 posto u maju u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Pixnio | Automobil

Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) objavilo je podatke o registraciji novih automobila u zemljama članicama EU za maj, piše financa.

Prema najnovijim podacima, prodaja novih automobila u zemljama Europske unije pala je prošlog mjeseca za 3 posto u odnosu na isti mjesec 2023. godine, dostigavši ​​911.697 jedinica.

Kako se navodi, 35,5 posto novih automobila prodanih u zemljama članicama EU su benzinci. Zatim slijede hibridi s 29,9 posto, dizel s 13 posto, električni s 12,5 posto, plug-in hibridi sa 6,5 posto. Dok su njih 2,6 posto vozila koja koriste druge vrste goriva.

Prodaja električnih automobila u svibnju je pala na 114.308 jedinica. Što je 12 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Prodaja novih automobila u svibnju je smanjena za 6,6 posto u Italiji, 4,3 posto u Njemačkoj i 2,9 posto u Francuskoj u odnosu na isti period prošle godine. Dok je u Španjolskoj porasla za 3,4 posto.

U periodu siječanj-svibanj ove godine ukupna prodaja novih automobila povećana je za 4,6 posto u odnosu na isti period prošle godine. Dostigla je ​​4,5 milijuna jedinica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh