Aktuelno

U martu 9.023 vozila registrovana prvi put

U BiH su u martu prvi put registrovana 9.023 vozila, što je više za 15,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok se od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila 16,2 odsto odnosi na nova.

Vožnja - Pixabay

Ako se posmatraju prvi put registrovana nova vozila, procentualno je najviše registrovanih putničkih automobila, i to 51,8 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH, prenosi Srna.

U martu, od ukupnog broja prvi put registrovanih novih vozila, 52,1 odsto su ih registrovala fizička lica, a u kategoriji novi putnički automobili najveće procentualno učešće imaju oni koji kao pogonsko gorivo koriste benzin – 48,5 odsto.

Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila najzastupljenija su putnička vozila – 74,6 odsto, zatim kamioni 7,4 odsto, motocikli 4,3 odsto, prikolice 3,6 odsto, poluprikolice i mopedi 1,5 odsto, drumski tegljači 1,3 odsto, specijalna vozila 0,9 odsto, dok je najmanje autobusa 0,5 odsto.

Kategorija ostalo učestvuje sa 4,4 odsto registrovanih motornih vozila u odnosu na ukupan broj registrovanih vozila, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh