Aktuelno

Mercedes donio odluku o A klasi

Dugo se spekulisalo o tome, i konačno je donesena odluka – Mercedes će nastaviti da proizvodi A klasu najmanje do 2026. godine.

nezavisne.com

Ovo ujedno znači da su otkazani raniji planovi da se hečbek “penzioniše”.

Vijesti o ovome dolaze nakon što je Mercedes rekao da će napustiti svoje ranije stavove o 100% električnom voznom parku, a šef kompanije Ola Kalenijus rekao je da će ipak imati “fleksibilniju” strategiju.

Ova “fleksibilnost” ukazuje na to da će Mercedes nastaviti sa proizvodnjom SUS vozila baziranih na postojećoj platformi čak i kada duboko zagazi u sljedeću deceniju.

“Ne vjerujem da je iko mislio da će se ovakva transformacija, kakva se desi jednom tokom vijeka, dogoditi odjednom. Biće tu mnogo uspona i padova”, istakao je Kalenijus.

Prema istraživanjima tržišta Mercedesa, tražnja za EV će biti uglavnom u segmentu malih i srednjih automobila, a Kalenijus je dodao da smo “još daleko od toga da se izjednači cijena za SUS i električna vozila”, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh