Aktuelno

Još jedan Japanac se “priklonio” Tesli

Japanski proizvođač automobila Subaru rekao je da će njegova buduća električna vozila biti prilagođena Teslinom priključku za punjenje od 2025. godine.

Subaru promo

Ovaj potez obezbjeđuje da buduća vozila Subarua imaju pristup Teslinoj mreži punjača.

Toyota i Lexus su nedavno takođe prihvatili Teslin standard za punjenje, a pošto Toyota posjeduje udio u Subaruu, ovakav razvoj događaja bio je gotovo neizbježan.

Subaru je, u odnosu na konkurenciju, nešto sporiji kada je u pitanju prihvatanje elektrifikacije. Trenutno je aktuelan samo jedan Subaru EV, Solterra krosover.

Prije nekoliko mjeseci, međutim, rekli su kako do 2028. godine planiraju da u svoju ponudu uvrste osam primjeraka električnih vozila, a do 2030. godine ona će činiti oko polovinu Subaruove flote, prenosi B92.

Pred Japancima je, međutim, dug put do ostvarenja ovog cilja, jer su EV ove godine činile jedva više od 1% ukupne prodaje Subarua u SAD, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh