Aktuelno

Iz koje zemlje dolaze najbolji vozači, a iz koje najgori

Ova lista je subjektivna jer je vozačko znanje teško izmjeriti, ali postoje neki trendovi, svijest o saobraćaju, opasnosti u saobraćaju…

Vozač - Nezavisne.com

Sve su to elementi kojima su se bavili stručnjaci za osiguranje automobila Compare the Market, koji su željeli da vide koje zemlje imaju najbezbjednije i koje najgore vozači.

Da bi sastavili listu najboljih i najgorih država prema ovom kriterijum, posmatrali su niz faktora, uključujući dozvoljene granice alkohola u krvi, kvalitet puteva, status tema o bezbjednosti na putevima na društvenim mrežama i broj smrtnih slučajeva na putevima.

Prema listi na kojoj je 50 zemalja, najbezbjedniji vozači na svijetu su u Japanu.

Granica alkohola u krvi je prilično niska, 0,03 g/dl, slično kao u Čileu i Češkoj, a najpozitivniji je sentiment na društvenim mrežama kada je riječ o pojmovima u vezi sa vožnjom (33,4%).

Japan takođe ima četvrti najviši nivo kvaliteta puteva na listi, što znači da je generalno veoma bezbjedna zemlja ne samo za vožnju, već i za pješake.

Kao što se vidi, osam od 10 najbezbjednijih zemalja je u Evropi, a Holandija je najbolja od država sa Starog kontinenta, na ukupno drugom mjestu na svijetu.

Holandija ima i drugi najviši nivo kvaliteta puteva, odmah iza Singapura, a takođe ima jedan od najnižih nivoa smrtnih slučajeva u saobraćaju u svijetu, posmatrano na 100.000 stanovnika.

Sa druge strane spektra, Tajland je proglašen zemljom sa najgorim vozačima na svijetu, sa daleko najvećim brojem tragičnih smrtnih slučajeva u saobraćaju, 32 na 100.000 ljudi.

Peru je pretposljednji, sa četvrtim najgorim nivoom kvaliteta puteva, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh