Auto

Oprema izvan pameti: Ovaj SUV vam mjeri temperaturu i snima vas za Instagram

U svijetu luksuznih automobila Infiniti ima tendenciju da se nepravedno izgubi. Kažemo “nepravedno” jer nema mnogo toga što bi vam se moglo ne svidjeti na njegovim vozilima, ali jednostavno ne ostavljaju poseban dojam.

No to bi mogao promijeniti novi Infiniti QX80, upečatljivi luksuzni SUV s kojeg je teško odvojiti pogled.

Prvi dio renesanse
Novi SUV je reset za japanskog proizvođača automobila, prvi u velikom osvježenju linije koje Infiniti naziva svojom “renesansom proizvoda”.

Iako je zadržao neke značajke automobila u odlasku, novi SUV je manje bucmast od svog prethodnika predstavljajući se oštrijim linijama. Sve u svemu, izgleda kao spoj stilova Range Rovera i Lexusa.

V6 s dvije turbine
U svojoj srži novi QX80 pokreće 3.5-litreni twin-turbo V6, koji razvija 450 KS i čak 700 Nm okretnog momenta, što je povećanje obje brojke u odnosu na 5.6-litreni V8 koji zamjenjuje. Snaga se prenosi ili na stražnje ili na sve kotače putem automatskog mjenjača s devet stupnjeva prijenosa.

Šasija novog SUV-a je 57 posto kruća i može se opremiti zračnim ovjesom, kao i setom elektronički aktiviranih amortizera, koje Infiniti naziva “dinamičkim digitalnim ovjesom” za smanjenje naginjanja karoserije.

Zračni ovjes može dodatno ublažiti stvari, kao i povećati visinu za 6 cm kada treba biti robusniji, ali i spustiti se za cijelih 7 cm kada je parkiran kako bi s lakoćom ostavio putnike.

Masažna sjedala i straga
Unutar obnovljene unutrašnjosti nalaze se dva zaslona od 14.3 inča, koji, između ostalog, rade u tandemu s nizom kamera kako bi pružili poboljšani pregled situacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Njegov “prednji široki pogled” vozačima pruža mogućnost da vide oko parkiranih automobila ili da se bolje snalaze u uskim parkirnim područjima, dok “nevidljivi pogled s haube” omogućuje virtualni prolazni pogled na teren ispred.

Ima niz sigurnosnih značajki i luksuznih pogodnosti, a one koje se ističu počinju u drugom redu. Sada putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u funkcijama grijanja i hlađenja prvog reda, zajedno s funkcijama masaže.

Snima fotografije i video
Ovaj red također ima biometrijsko hlađenje, što znači da će automobil mjeriti putnike straga infracrvenim senzorom u stropu i podešavati kontrole klime kako bi im bilo udobno. Malo čudno, ali cool. Treći red nije tako luksuzan, ali također ima funkciju grijanja sjedala.

Postoji funkcija Dnevnik putovanja, koja može snimati fotografije i videozapise unutar i izvan automobila za dijeljenje na društvenim mrežama, uspomene ili dokaze.

Audiosustav iz Klipscha
QX80 opremljen je vrhunskim audiosustavom iz Klipscha, u rasponu od sustava s 12 zvučnika do kompleta s 24 zvučnika s 1200 vata snage i subwooferom od 8 inča.

Sve u svemu, QX80 dolazi u šest verzija, a osnovni model sa stražnjim pogonom u SAD-u će koštati 82.450 USD. Vrhunski Autograph 4WD košta nevjerojatnih 110.595 USD. Infiniti QX80 imat će svoju premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh