Svaštara

Riješite se smrada iz odvoda jednostavnim trikom

Smrdljivi odvodi i začepljenja uobičajeni su problemi s kojima se suočavaju mnoga domaćinstva.

Odvod - Pixabay.com

Da biste to riješili trebate isprobati trik s jednim sastojkom kojeg svi imamo u kući.

Odvodi često mogu ispuštati neugodne mirise koji podsjećaju na sumpor, a većina ih opisuje kao miris pokvarenih jaja. Oni mogu izlaziti iz kuhinjskog sudopera, umivaonika u kupaonici i odvoda za tuširanje.

Taj užasan miris mogao bi biti rezultat začepljenog odvoda. Otpad od hrane, vruća voda, sredstvo za pranje posuđa i bilo što drugo što teče kroz sudoper može uzrokovati nakupljanje i začepljenje.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se riješite mirisa iz odvoda. Profesionalci su otkrili da je korištenje izbjeljivača “najbolji kućni pripravak” kada su u pitanju smrdljivi začepljeni odvodi.

Izbjeljivač se može koristiti na svakoj vrsti odvoda. Kao dezinficijens, izbjeljivač može eliminirati bakterije u odvodima i vodovodnim sustavima. Možete mu dodati vruću vodu jer tada učinkovitije uklanja neugodne mirise.

Da biste se riješili neugodnog mirisa i nakupina, možete pomiješati jedan dio izbjeljivača s jednim dijelom vode i izliti to u odvod. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh