Svaštara

Ovaj trik uspješno uklanja kamenac iz kuhala za vodu

Kamenac se može nakupiti na više mjesta, ali se najbrže nakuplja u kuhalima za vodu.

kuhalo - Instagram

Na mjestima s tvrdom vodom primijetit ćete da se kamenac znatno brže nakuplja u uređaju jer voda sadrži velike količine kalcija i magnezija. Iako konzumacija ne predstavlja opasnost za zdravlje, plutajući kamenac koji pliva u vašem čaju, može ostaviti gorak okus.

Mnogi za uklanjanje kamenca koriste bijelo siće, koji je fantastičan u borbi protiv kamenca na raznim površinama, međutim, kada su u pitanju kuhala za vodu, možda i nije najučinkovitiji.

Jedna osoba je na svom TikTok računu otkrila sredstvo s kojim ona uklanja kamenac u kuhalu za vodu, a radi se o limunskoj kiselini, koja je učinkovitija od bijelog sirćeta.

“Prestanite koristiti bijeli ocat za uklanjanje kamenca u kuhalu za vodu. Umjesto toga pokušajte s limunskom kiselinom. Ne znam za vas, ali otkad koristim ocat, na kraju uvijek izbacim prvu količinu i napunim kuhalo vodom, ponovno prokuham i ponavljam sve dok miris octa potpuno ne nestane. Otkad koristim limunsku kiselinu, otkrila sam da lako uklanja kamenac i ne ostavlja nikakav miris ili okus. Ovo je ekološki prihvatljivija alternativa jer mogu uštedjeti na potrošnji vode i energije. Korištenje limunske kiseline za uklanjanje kamenca iz mog kuhala, bilo je vrlo jednostavno i učinkovito. Ovo će biti moja glavna metoda ubuduće”, navodi.

Jenessa preporučuje da dodate jednu kašiku limunske kiseline, napunite pola kuhala vodom i zatim ga uključite da radi. Vodu s limunskom kiselinom treba ostaviti da odstoji najmanje jedan sat, međutim, rezultati se često mogu pojaviti odmah.

Jenessa je na početku videa pokazala prethodne rezultate i kuhalo je bilo prekriveno kamencem, ali nakon upotrebe limunske kiseline bilo je bez mrlja. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh