Svaštara

Odgovaranjem na ovih deset pitanja možete odrediti koliko dobro poznajete svog partnera

Popularno Omiljena frizura hollywoodskih dama mogla bi postati najtraženija i u našim salonima Profesor smislio briljantnu metodu kako uhvatiti učenike u prepisivanju U kojoj evropskoj zemlji je pizza najviše poskupjela Advokatica otkrila: Nije nevjera, ovo je razlog sve većeg broja razvoda Stručnjaci dali odgovor na pitanje: Je li gazirana voda jednako dobra kao i obična? 5.12.2023. u 14:44 U vezi, jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti je pretpostavka da znate sve o svom partneru. U stvarnosti, uvijek postoji još toga za naučiti, a stalna znatiželja jednog o drugome može biti moćna pokretačka snaga u održavanju magije na životu. Međutim, otkrivanje onoga što ne znate, može biti dobar prvi korak u produbljivanju vaše veze. Odgovor na ovih 10 ključnih pitanja konkretno može reći koliko dobro poznajete svog partnera, piše BestLife. | Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/lifestyle/odgovaranjem-na-ovih-deset-pitanja-mozete-odrediti-koliko-dobro-poznajete-svog-partnera/

1. Koji je prvi suptilniji znak da je vaš partner iziritiran vama? Prvo razmislite o tome kako biste prepoznali da li je vaš partner ljut ili iziritiran vama. Ako možete uhvatiti njihove suptilne znakove kada je riječ o emocijama koje drže u grudima, velike su šanse da ste općenito u skladu s njihovim emocionalnim stilom. To je također dio praktičnog znanja koje vam može pomoći da smanjite napetosti i izbjegnete veće svađe. Uostalom, znati kada je vaš partner nezadovoljan i biti u mogućnosti produktivno odgovoriti može učiniti čuda u izgradnji skladnije veze.

2. Šta može popraviti raspoloženje vašem partneru? Znati što uzbuđuje vašeg partnera važan je dio zdravog seksualnog odnosa. Poznavanje “najučinkovitijeg poteza ili izraza za korištenje” oraspoložiti partnera dobar je znak da ste vjerojatno usklađeni.

3. Šta vašem partneru pomaže prevazići stres? Znate li kako najbolje reagirati kada je vaš partner pod stresom? Ako je tako, to vjerojatno znači da ih poznajete prilično intimno. Vašoj boljoj polovici može biti od pomoći bezbroj pristupa, ali posebno je bitno poznavati trenutak za davanje “oduška, rješavanje problema, odvraćanje pažnje, davanje prostora ili povezivanje’.”

4. Koji je ljubavni jezik vašeg partnera? Poznavanje jezika ljubavi vašeg partnera još je jedan znak intimnosti i razumijevanja. Riječi potvrde, djela služenja, primanje darova, kvalitetno provedeno vrijeme i fizički dodir obično se smatraju pet jezika ljubavi. Međutim, možete biti još precizniji u svom ispitivanju. “Što je vašem partneru draže: maženje na kauču, kada vam kažu zašto ih volite ili pripremanje večere i čišćenje kuće za njih?” kaže savjetnica parova.

5. Kako bi vaš partner ocijenio vaše prvo zajedničko seksualno iskustvo? Seksualna intimnost može biti znak da ste dobro povezani u vašoj vezi. Međutim, mogućnost razgovora o svojoj intimnosti dovodi tu vezu na potpuno novu razinu. “Na ljestvici od 1 do 10, kako bi vaš partner ocijenio kada ste to učinili prvi put?” zapitate se. Ako ne znate odgovor, ovo bi mogao biti dobar način da počnete razgovarati o tome kako je vaš seksualni odnos započeo, kako se od tada razvijao i kako želite da izgleda u budućnosti.

6. Što vaš partner vidi kao najveći disbalans u vašoj vezi? Poznavanje slabosti vaše veze jednako je važno kao i poznavanje njezinih snaga. Konkretno, biti svjestan bilo kakve neravnoteže rada ili moći “koja bi mogla dovesti do dugotrajnog nezadovoljstva” može vam pomoći da izbjegnete ozbiljne probleme u budućnosti.

7. Koji je jedan kratkoročni, a jedan dugoročni cilj kojem vaš partner teži? Nade i snovi vašeg partnera su srž onoga što oni jesu. Ako dobro poznajete svog partnera, trebali biste biti u mogućnosti identificirati barem jedan kratkoročni i jedan dugoročni cilj na kojem oni rade. Ako ne, svakako ih pitajte što im daje nadu ili uzbuđenje za budućnost.

8. S kojim se članom porodice vaš partner trenutno osjeća najpovezanijim? Razumijevanje porodične dinamike vašeg partnera znači da ste odvojili vrijeme da razmislite o intimnim odnosima koje on ima izvan vašeg romantičnog partnerstva. Zapitajte se znate li s kojim se članom porodice vaš partner trenutno osjeća najpovezanijim. Ako to ne učinite, ispitivanje te teme može vam reći mnogo o tome ko su oni i kako se osjećaju.

9. Koja je jedna od njihovih najdražih uspomena iz vaše veze? Koja su sjećanja na vašu vezu najdraža vašem partneru? Znati odgovor na ovo ne samo da signalizira da ste otvoreni komunikatori, nego to znači da vjerojatno razumijete što oni najviše cijene u vašem partnerstvu. Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, onda ih izravno pitajte, na taj način ćete pobuditi te tople i mutne osjećaje dok dijelite svoje omiljene trenutke.

10. Ko je njihova slavna simpatija? Znate li da je vaš partner zaljubljen u slavne osobe? Spremnost načeti temu njihovih želja izvan konteksta vaše veze zapravo bi vam mogla pomoći da se zbližite. Hipotetska afera sa slavnom osobom nije prijetnja vašoj vezi u stvarnom životu i mogla bi vam pomoći da pomaknete granice onoga o čemu ste voljni razgovarati,piše Tuzlanski


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh