Svaštara

Raketa pogodila u glavu dječaka koji je sakupljao lopte: Klub se hitno oglasio i poslao oštru poruku navijačima

Fudbaleri Belišća u 15. kolu trećeg ranga hrvatskog fudbala ugostili su Dugo Selo, rezultat je bio 0:0, no nikoga nije bilo briga za sport nakon šokantnih scena.

raketa - Facebook

Naime, navijači Belišća pogodili su raketom malenog dječaka koji je sakupljao lopte pored tribine.

Njihov užasan i nespretan čin objavio je sam klub Belišće, a srećom, dječak nije prošao s teškim povredama, no moglo je biti svega.

No nije tu bio kraj kaosu. Jedan pripadnik Barabera, skupine navijača Belišća, teško je povrijedio šaku, vjerojatno nespretnošću kod korištenja pirotehnike. prenosi N1

”Današnja utakmica, nažalost je postala poprište opasnosti zbog nepromišljene uporabe pirotehnike od strane nekih navijača. Želimo izraziti duboko žaljenje zbog ozljeda koje su proizašle iz ovog incidenta.

Posebno smo pogođeni vidljivom uznemirenošću i strahom malog sakupljača lopti, koji bi trebao uživati u ljubavi prema igri. Nažalost, udarac rakete u glavu ostavio ga je vidno uplašenog i uplakanog, a na svu se sreću nije suočio s ozbiljnijom ozljedom. Također, šaljemo i iskrenu podršku ozlijeđenom navijaču Barabera koji je pretrpio tešku ozljedu šake.

Ovim putem apeliramo na sve navijače da promisle o posljedicama svojih postupaka i odgovorno se ponašaju na sportskim događanjima. Pirotehnika nije igra, već ozbiljna prijetnja sigurnosti svih prisutnih!

Neka ovaj incident posluži kao podsjetnik da je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Želimo da sportski duh prevlada, te se nadamo da će se ovakvi događaji ubuduće izbjeći”, objavio je klub.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh