Svaštara

EVO KOLIKO DUGO NAKON PRANJA KOSE NE BI TREBALO DA IZLAZITE VANI

Morate biti strpljivi

Pranje kose - Vecernji.hr

Mnogi ljudi izlaze vani prije nego što pravilno osuše kosu. Pitanje je koliko je to pametno raditi na vjetru i da li su roditelji upravu kada vam kažu da ne izlazite iz kuće najmanje četiri sata poslije pranja, čak i ako ste koristili fen.

Ako imate naviku da izađete iz kuće prije nego što ste potpuno osušili kosu, trebalo bi da vodite računa o svom zdravlju. Naime, čak i kada vam je kosa naizgled potpuno suva, vlaga ostaje u folikulu dlake. Nekoliko sati nakon pranja, pore na glavi su potpuno otvorene, jer upijaju vodu.

Kao rezultat toga, snadbijevanje krvlju je veće, a onda je i vaš imuni sistem izloženiji štetnim uticajima. U ovom slučaju, jak vjetar utiče na sve šupljine na glavi, uključujući i otvorene pore. Najjednostavnije posljedice izlaganja vlažnog skalpa vjetru su glavobolja i prehlada, odnosno upale sinusa.

Da biste se zaštitili od neželjenih posljedica, kosu nakon pranja treba dobro osušiti, kako bi se pore na glavi zatvorile. U slučaju da nećete da koristite fen, moraćete da budete strpljivi i sačekate najmanje 5-6 sati da prođe. piše Glamblam


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh