Svaštara

Kad ste ga zadnji put provjerili? Ovo su znakovi da trebate zamijeniti madrac prije nego što vam ošteti zdravlje!

Madrac loše kvalitete može utjecati na više od samog sna…

Posteljina u krevetu - Atma.hr

Odavno je utvrđeno da je dobar san dio zdravog načina života, jednako kao kretanje i redovita tjelovježba. Odličan madrac također je dio jednadžbe za dobar odmor i bolji san. Sada je nova studija otkrila da zbog loših madraca ljudi mogu izgubiti dva sata sna svake noći, piše Mirror.

Dave Gibson, stručnjak za spavanje i dobrobit i osnivač thesleepsite.co.uk, podijelio je savjete o pronalaženju savršenog madraca koji će ljudima pomoći da mirno spavaju. Savjeti o madracu trebali bi pomoći u poboljšanju kvalitete sna i shvatiti kada ga treba zamijeniti, kao i kako madrac loše kvalitete može utjecati na više od samog sna.

Jednostavan test madraca kojim se utvrđuje treba li ga zamijeniti je da jednostavno sjednete na njega. Ako više od pola madraca potone, morate ga zamijeniti. “Jedan od načina da provjerite treba li vaš madrac zamijeniti je da sjednete na njegov rub. Zatim, ako se sruši za više od 50 posto, treba ga zamijeniti”, objasnio je Dave. Loš san može biti uzrokovan istrošenim madracem, ali to može utjecati na druge dijelove vašeg tijela. Dave je otkrio da su ukočenost u vratu, ramenima i leđima također znakovi da madrac treba zamijeniti.

“Obično, najočitiji način na koji možete povezati bol u leđima s madracem je kada spavate savršeno opušteno i bez bolova, a onda se ujutro probudite s bolovima u donjem dijelu leđa, vratu ili ramenima ( ili sve troje). Ranojutarnja ukočenost također može biti znak da s vašim madracem nije sve u redu”, rekao je.

poster
Dodao je i da ćete možda ustanoviti da se vaša bol pojačava kada ležite u krevetu, a zatim se smanjuje kada hodate uokolo. Međutim, to također može biti posljedica ukočenosti u donjem dijelu leđa ili vratu. “Česti noćni prekidi također mogu biti znak da vam je potreban novi madrac, kao i stalno okretanje kako biste pronašli udobno mjesto kada je vaš san inače miran i opuštajući”, objasnio je. prenosi Vecernji list


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh