Svaštara

NAPRAVITE PRIRODNO SREDSTVO ZA PRANJE TEPIHA: Potrebna su vam samo dva sastojka iz kuhinje

Koristeći prirodna sredstva, tepih možemo oprati sa, na primjer, kuhinjskim sirćetom.

Ilustracija - Printscreen TikTok/cleanthatup

Izložen je prašini i grinjama koje se talože na njegovoj površini. Međutim, ne žele svi da koriste hemijska sredstva za pranje. Kako oprati tepih koristeći prirodna sredstva?

Hemijski preparati imaju jako dejstvo, pa se dešava da izazovu iritaciju kože ili sluzokože. Dakle, nije vrijedno rizika.

Koristeći prirodna sredstva, tepih možemo oprati sa, na primjer, kuhinjskim sirćetom, sodom bikarbonom, kuhinjskom solju i kukuruznim skrobom. Upotreba pojedinih proizvoda zavisi od toga koju aktivnost planiramo.

Ako želite da operete prljav tepih, koristite mješavinu koja će efikasno djelovati na mrlje. U ovom slučaju, proporcije treba prilagoditi nivou zaprljanosti. Međutim, samo osvježavanje tepiha ne zahteva nikakve tečnosti.

Prije nego što počnete da perete tepih, trebalo bi da ga temeljno usisate.

Tepih možemo efikasno oprati i tako što ćemo napraviti rastvor od dve kašike kuhinjske soli i pola čaše sirćeta. So treba rastvoriti u sirćetu. Pospete samo po mokrom tepihu i istrljajte dobro, piše Naj žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh