Svaštara

NAUČNICI TVRDE DA TREBATE STAVLJATI SO U KAFU: Evo zašto

Jeste li znali da je u posljednje vrijeme u svijetu postalo popularno dodavati so u kafu?

kafa - novi

Iako isprva može zvučati čudno, ispostavilo se da posoljena kafa itekako ima svoje prednosti. Alton Brown, dijetetičar i autor nekoliko kuharica, objasnio je da dodavanje male količine soli poboljšava njen okus, čini je gušćom i neutrališe gorčinu.

Brown savjetuje da u veliku šolju stavite dvije kašike mljevene kafe, a onda dodate četvrtinu kašičice soli. Bitno je ne pretjerivati.
Na ovaj način smanjit ćete potrebu za unosom nezdravog šećera.

Inače, kafa je koristan napitak jer sadrži magnezij i antioksidanse. Neka istraživanja pokazala su da čak može biti korisna i u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

Međutim, ukoliko u nju dodate šećer, nećete primijetiti spomenute prednosti. Možete se udebljati i doživjeti dodatne zdravstvene komplikacije. Posoljena kafa može zamijeniti loše aditive i održati vas zdravim. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh