Svaštara

Trik kako nekoga natjerati da se zaljubi u vas

Budite posebno zainteresovani za priče

Sreća - Net.hr

Ljubav je teško definisati, možda i nemoguće, jer za svakoga od nas predstavlja jedinstven osjećaj. Kako god je definisali, resprostranjena je svuda oko nas. Psiholog Zik Rubin smatra da se romantična ljubav sastoji od privrženosti, brige i intimnosti, prenosi The List.

Postoji formula

Većini dobro poznat osjećaj neuzvraćene ljubavi, zapravo više zaljubljenosti u nekoga. To je onaj momenata kada pomislimo zašto ne osjećamo isto u istom trenutku. Pa, da li je moguće da se ta osoba u koju ste zaljubljeni zaljubi i u vas? Postoji li formula za sve to?

Klinički psiholog Bobi Vegner kaže za Mind Bodi Green da prisustvo privlačnosti, požude i vezanosti može da natjera ljude da se zaljube.

– Privlačnost je: radoznalost, interesovanje ili simpatija prema nekome – objašnajva ona, prenosi The List.

Iako ovi elementi igraju ulogu u tome da se ta osoba zaljubi u vas, važno je da ne budemo opterećeni, sve treba da dođe prirodno. Evo nekoliko načina na koje možete “pomoći” nekome da se zaljubi u vas.

Kombinacija ponašanja

Postoji kombinacija ponašanja za koja stručnjaci preporučuju da bi pomogla da preokrenete vagu u vašu korist u potrazi za ljubavlju. Autor i stručnjak za ljudsko ponašanje Dejvid Liberman poziva se na „zakon oskudice“. Postoji i određena korist od toga da ste s vremena na vrijeme manje dostupni.

Održavanje kontakta očima sa osobom, pokazivanje svoje ranjive strane, izražavanje interesovanja za podržavanje njihovih snova, sve su to neki prijedlozi da sebi potencijalno date šansu za ljubav.

Budite posebno zainteresovani za priče, postavljajte pitanja i pažljivo odgovarajte. Često osmjehivanje i dodirivanje osobe također može da ide u vašu korist, ali bez pretjerivanja. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh