Svaštara

Žene na muškarcima prvo primjete ovo, pa sve ostalo

Kada je riječ o jačem polu oni su prema istraživanju više “programirani” da na ženama primjete obline

Muškarac i žena u vezi - Webtribune.rs

Antropologinja dr. Ana Mečin (Anna Machin), koja predaje na Oksford Univerzitetu, za potrebe pisanja svoje knjige “Zašto volimo”, prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima, i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među muškarcima i ženama, odnosno na šta oni najviše obraćaju pažnju.

Lice

Kako je Ana istakla, evolucijski gledano, žene na muškarcima prvo gledaju širinu ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i oblika trougla, te da je struk vizuelno uži. Osim toga, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvjesno misle, pokazatelj dobre genetike. Tako gledajući, one smatraju da takav muškarac može da se posveti porodici i pruži im zaštitu.
Obline

Kada je riječ o jačem polu oni su prema istraživanju više “programirani” da na ženama primjete obline, kao što su bokovi. Najviše ih privuče tijelo oblika “pješčanog sata” gdje su izraženi uzak struk i široki bokovi. Sve to ukazuje da je žena plodna i zdrava, kada je riječ o podsvjesti, ali i u nekadašnjim, gledano historijski, standardima koji su postojali. Obline su i ranije bile odraz plodnosti i ženstvenosti te su ih mnoge poznate dame ponosno nosile.
Struk i bokovi

U jednom ekspermentu koji je rađen 2015. godine u Teksasu, naučnicu su otkrili da su muškarci najduže gledali u stomak nepoznate žene, odnosno dijafragmu, nakon čega su se fokusirali na lice. U prilog tome, govori zaključak da je odnos struka i bokova nešto što će suprotna strana prvo da primjeti. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh