Svaštara

Otac nasilno ušao u školu i prijetio nastavnici zbog zaključne ocjene

Uprava Osnovne škole Safvet-beg Bašagić u Sarajevu obavijestila je javnost da je jučer za vrijeme velikog odmora svjedočila nasilničkom ponašanju.

Kako su naveli, otac jednog od učenika inicijala A.Č. nasilno je ušao u školu, a kako je navedeno na službenoj stranici ove obrazovne ustanove, počeo je urlati u holu punom učenika.

“Uprkos molbi dnevnog čuvara da čeka ispred ulaznih vrata, urlao je na nastavnicu i prijetio da će je ‘progutati mrak’ zbog zaključene ocjene četiri na polugodištu školske 22/23. iz jednog od nastavnih predmeta. Kasnije, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A.Č. i njegova supruga inicijala A.Č. su uputili niz pogrdnih i omaložavajućih riječi nastavnici te je gospođa A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer ‘maltretiraju njeno dijete’. Uposlenici JU OŠ ‘Safvet-beg Bašagić’ oštro osuđuju primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterisali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu”, naveo je direktor ove škole Namir Ibrahimović u saopćenju.O svemu je obaviještena policija, tačnije, o prijetnji, nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djece te remećenju javnog reda i mira,piše N1

“Škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni. Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U saradnji s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje”, poručio je direktor OŠ “Safvet-beg Bašagić”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh