Svaštara

Otac djevojčice (13) koju je odnijela opaka bolest našao njenu TAJNU PORUKU: Slomio se i prestao da čita

Djevojčica je poruku ispisala flomasterom pošto joj je dijagnostikovan rak, ali čak ni tada nije klonula duhom.

Djevojčica - Ilustracija/Avaz.ba

Atina Orčard (13) ostavila je 2014. godine dirljivu i emotivnu poruku na zadnjoj strani svog zidnog ogledala, koju je njen otac pronašao tek nekoliko dana nakon što je ona preminula…

Trinaestogordišnja djevojčica iz Velike Britanije prerano je izgubila bitku sa rijetkim oblikom raka kostiju, ali prije smrti je ostavila porodici tajnu poruku na ogledalu.

Djevojčica je poruku ispisala flomasterom pošto joj je dijagnostikovan rak, ali čak ni tada nije klonula duhom, već je uprkos teškoj bolesti umijela da vidi ljepotu življenja.

– Počeo sam da čitam, ali sam ubrzo morao da stanem, jer je to bilo previše za mene. Srce mi se slomilo – rekao je otac kada je vidio njenu zaostavštinu.

Imala je hitnu sedmosatnu operaciju kojom joj je uklonjen tumor iz kičme, a nakon toga su uslijedili mejseci hemoterapije koja je bila usmjerena na borbu s rakom u kičmi, glavi i u ramenima.

– Već sutra možete da dobijete smrtonosnu bolest, zato iskoristite svaki dan najbolje što umijete. Život je loš samo ako ga učinite lošim. Sreća zavisi od vas samih. Možda nije važan srećan kraj, već je važnija sama priča. Smisao života je smisleni život – napisala je između ostalog Atina.

Njen otac je ispričao kako je ostao u nevjerici kada je pronašao poruku.

– Ovo je toliko tužno i dirljivo. Kada sam prvi put vidio poruku, nisam mogao da stojim na nogama. Počeo sam da je čitam, ali morao sam da prestanem – srce mi se kidalo – rekao je Din Orčard.

Atina iako je samo bila tinejdžerka spoznala je veoma važne životne lekcije koje je podijelila sa svojom porodicom kako bi ih utješila.

– Razlika između običnih i neobičnih je mala. Neobični su shvatili da je sreća put, a ne odredište. Hvala vam što ste bili tu. Budite srećni, slobodni, zauvijek mladi. Vjerujte! Ljubav je kao staklo, izgleda divno, ali ju je lako razbiti. Ona je rijetka, a život je čudan, ništa ne traje večno i ljudi se lako mijenjaju. Kada te neko voli, on neće dozovoliti da odeš, bez obzira koliko je situacija teška. Život je igra, a ljubav je najveća nagrada u njoj. Zapamtite – život je pun uspona i padova, a bez padova usponi ne znače baš ništa – dijelovi su njenog testamenta, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh