Svaštara

5 modnih pravila za žene u zrelim godinama

Pažljivo izabran i smišljen izgled je ono što žene čini atraktivnim. Mnogi su mišljenja da samo mlade žene vode više računa o svom izglednu ipak i žene koje uđu u zrele godine bi to isto trebale činiti.

Žena - unsplash

To što je žena u zrelim godinama ne znači da može i treba da se opusti i zapusti. U nastavku pročitajte nekoliko modnih pravila koja bi zrelim ženama mogla pomoći da istaknu svoju atraktivnost i izgledaju mlađe. Ovi jednostavni detalji mogu drastično promijeniti sliku zrele žene i učiniti da izgleda svježe, bistrije i mlađe.

1. Nosite biserni nakit; Nakit može u velikoj mjeri uticati na izgled i dodati eleganciju izgledu. Da biste osvježili izgled i učinili izgled skupim, prednost biste trebali dati biserima. Ispravno odabran nakit trenutno će zrelu ženu učiniti simpatičnom i njegovanom.

2. Birajte svjetlije boje; Mnogi su navikli nositi crnu boju, jer ona stvara privid vitkosti i lako se kombinuje sa drugim bojama. Ipak, tamnu odjeću bi trebali izbjegavati naročito u blizini lica jer može dodatno naglasiti nepravilnosti na licu.

Ako već izaberete tamniju haljinu, stavite uz nju bijeli ili neki drugi svijetli šal. Dajte prednost toplim, pastelnim nijansama bež, krem, breskva, puderasto ružičasta, slonovača, kaki, lavanda. One će naglasiti vašu ženstvenost i eleganciju,piše Infpult

3. Nosite male torbe; Torba je važan dodatak koji može imati veliki uticaj na cijelu sliku vašeg izgleda. Važno je izabrati torbu koju možete kombinovati sa većinom svoje odjeće, ali i koja odgovara vašim godinama. Birajte manje torbe bez mnogo detalja.

4. Izaberite pravi oblik naočala; Uvijek imajte uz sebe sunčane naočale koje će odgovarati vašem obliku lica. Jako je važno odabrati pravi oblik naočala inače će vaše lice izgledati veće. 5. Nosite moderne strukirane kapute; Baloner i kaput obavezan su odjevni komad za zrele dame.

Oni će ne samo zaštititi od hladnoće, već će pomoći i da se naglasi figura. Izaberite moderne modele koji će pratiti vašu figuru i koji imaju kajš koji možete vezati u struku. Ovaj dodatak će naglasiti struk i učiniti odjeću elegantnijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh