Svijet

JEZIVA SMRT! ŽENU NASMRT IZUJEDALA NJENA DVA PSA: Policajci uletjeli u stan naoružani do zuba, ali NIJE JOJ BILO SPASA

Nije joj bilo spasa.

Pas / Izvor: Shutterstock

Ženu su nasmrt izujedala dva američka pit bul terijera, što se smatra prvim smrtonosnim napadom pasa koji su bili izuzeti od zabrane u Velikoj Britaniji, piše Dejli mejl.

Naoružani policajci došli su u kuću u Haveringu, u istočnom Londonu, nakon dojave da je neko napadnut.

Pozvana je i hitna pomoć, a svjedoci su izjavili da su, inače mirnu ulicu, ogradila službena vozila.

Pronađena gospođa proglašena je mrtvom na licu mjesta. Obitelj žrtve zbrinuli su specijalizovani službenici, a sa mjesta zločina su odvedena dva psa, potvrdila je policija.

– Kombiji su vozili tamo-amo bez prestanka i odjednom su došli helikopteri – pretpostavili smo najgore. U blizini su škola i fakultet pa smo se prvo uspaničili da su u pitanju deca. Nikada nismo ni sumnjali da bi pas tako nešto učinio. Ovo je prestrašno – rekao je jedan od svedoka.

– Policija je oko 1 popodne u ponedjeljak, 20. maja, reagovala na prijavu da je ženu napao pas. Uprkos trudu medicinskog osoblja, preminula je na licu mjesta. Policajci su došli naoružani, uspjeli su obuzdati i zavezati oba psa – rekao je portparol policije.

Dodao je da se radi o dva registrovana američka pit bula koje su policajci pronašli u sobi.

– Obitelj žrtve, koja je bila vlasnik pasa, je zbrinuta – dodao je.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh