Svijet

Direktor izraelskog Shin Beta o napadu Hamasa: Kriv sam!

Direktor izraelske obavještajne službe Shin Beta Ronen Bar preuzeo je odgovornost što nije na vrijeme objavljeno upozorenje na napad palestinske organizacije Hamas na Izrael 7. oktobra.

Ronen Bar - Profimedia

“Uprkos nizu preduzetih postupaka, na žalost, 7. oktobra nismo uspjeli da objavimo upozorenje kojim bi omeli napad. Kao jedan od lidera organizacije, snosim odgovornost. Doći će vrijeme za istragu, sada se borimo”, izjavio je Bar.

U napadu Hamasa 7. oktobra na Izreael i sukobima koji su potom uslijedili, poginulo je 2.800 Palestinaca i 1.500 Izraelaca, dok je ranjeno 10.900 Palestinaca i skoro 4.000 Izraelaca..

Izraelski mediji navode da Hamas u Pojasu Gaze drži skoro 200 ljudi kao taoce.

Izrael je nakon napada proglasio potpunu blokadu Pojasa Gaze i započeo bombardovanje tog područja i dijelova Libana i Sirije. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh