Svijet

Nesreća u Veneciji: Poginula trudna Splićanka (24), sa suprugom išla na bračno putovanje

U tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula je mlada žena.

nesreća - radiosarajevo

Prema prvim informacijama, radi se o 24-godišnjoj ženi koja je bila trudna. Sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen, piše Index.hr.

Riječ je o bračnom paru iz Splita. Prema neslužbenim informacijama, vjenčali su se prije tri sedmice.

U autobusu je bilo dvoje Hrvata. I talijanski Corriere della Sera objavio je da je među poginulima jedna osoba iz Hrvatske.

Među 21 poginulim je i pet ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan.

Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Dužnosnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45 sati.

Privremeno izvješće pokazuje da je najmanje 21 mrtvih i više od 20 ljudi hospitalizirano, od kojih su mnogi u vrlo teškom stanju”, rekao je ranije Luca Zaia, guverner regije Veneto, čiji je glavni grad Venecija, izrazivši žaljenje zbog “tragedije golemih razmjera”. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh