Svijet

Musk: Borba sa Zuckerbergom bit će emitovana uživo na X-u

Elon Musk je objavio da će društvena mreža X, ranije poznata kao Twitter, prenositi njegovu borbu u kavezu protiv Marka Zuckerberga, šefa Mete.

Magnati društvenih medija se od juna međusobno nagovaraju na fizički okršaj u mješovitim borilačkim vještinma u kavezu u Las Vegasu.

“Prijenos uživo borbe Zuck v. Musk će biti na X-u. Sva zarada će ići u humanitarne svrhe za vojne veterane“, napisao je Musk u objavi na X-u rano u nedjelju, no nije pružio daljnje pojedinosti.

Musk je ranije u nedjelju na X-u rekao da “tijekom dana diže utege, priprema se za borbu”, dodavši da nije imao vremena za trening te stoga utege nosi na posao.

Kada je korisnik X-a Muska pitao koja je svrha borbe, on je odgovorio da je to “civilizirani oblik rata. Muškarci vole rat”.

Meta nije odgovorila na Reutersov zahtjev za komentarom na Muskovu objavu.

Senzacija je započela kada je Musk u objavi 20. juna napisao da je “spreman za borbu u kavezu” sa Zuckerbergom, koji trenira džiju džicu.

Dan kasnije je 39-godišnji Zuckerberg, koji je na svojoj društvenoj mreži Instagram objavljivao fotografije s mečeva u kojima je pobijedio, zatražio od Muska (51) da mu “pošalje lokaciju” predloženog okršaja, na što je Musk odgovorio “Vegas Octagon”, referirajući se na mjesto gdje se održavaju mečevi prvenstva u mješovitim borilačkim vještinama.

Musk je rekao da će početi trenirati bude li sigurno da će se borba održati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh