Svijet

Četvero ubijenih u ruskom granatiranju Zaporožja

Četiri osobe su poginule, a 11 je povrijeđeno u ruskom bombardovanju stambenog naselja Orihiva na liniji fronta u ukrajinskoj regiji Zaporožje…

granatiranje Zaporožja - screenshot

Četiri osobe su poginule, a 11 je povrijeđeno u ruskom bombardovanju stambenog naselja Orihiva na liniji fronta u ukrajinskoj regiji Zaporožje, kada se odvijala distribucija humanitarne pomoći, rekao je u ponedjeljak guverner regije.

Guverner Jurij Malaško rekao je da su među ubijenima bile tri žene i jedan muškarac, svi u 40-im godinama. Dodao je da je Rusija izvela 36 ciljanih udara na 10 naselja Zaporoške oblasti.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvještaj. Obje strane poriču da su napadale civile u 500-dnevnom ratu koji Rusija vodi protiv svog susjeda, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh