Svijet

BBC: Teške borbe u Zaporožju

Ruski zvaničnici i vojni blogeri saopštili su da su tokom noći vođene teške borbe u ključnom regionu Zaporožja, na jugu Ukrajine, javio je BBC.

Business Today

Oni navode da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južno od grada Orehova, gdje je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar jučer rekla da je neprijatelj u “aktivnoj odbrani”.

Nekoliko vojnih eksperata je reklo da će se ukrajinska vojska vjerovatno fokusirati na Zaporožje pokušavajući da povrati pristup Azovskom moru i podijeli okupacione ruske snage u regionu, prenosi N1info.ba.

To bi oslabilo njihove borbene sposobnosti i eliminisalo kopneni most do Krima, južnog ukrajinskog poluostrva koje je Rusija nezakonito pripojila 2014. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh