Svijet

Lavrov: Zapad krši međunarodno pravo

Zapadne zemlje otvoreno zloupotrebljavaju norme međunarodnog pravosuđa u vezi sa Rusijom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov - Vecernji.hr

On je u obraćanju putem video-veze na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu rekao da Međunarodni sud pravde nije odolio pritisku kolektivnog Zapada i do sada je naredio privremene mjere.

– Paralelno s tim, više od 30 zemalja, uglavnom iz EU i NATO-a, pokušava da se pridruži procesu na strani Ukrajine. Mi takve postupke smatramo otvorenom zloupotrebom sudskih procedura i pokušajem otvorenog vršenja pritiska i ucjene – istakao je Lavrov aludirajući na slučaj koji je Kijev prošle godine pokrenuo protiv Rusije u okviru konvencije za sprečavanje genocida, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh