Svijet

Kremlj: Ukrajinski dronovi pokušali izvršiti atentat na Putina

Kremlj je danas izdao saopćenje u kojem navode da su Ukrajinci sinoć pokušali bespilotnim letjelicama napasti rezidenciju predsjednika Ruske Federacije u Kremlju.

“Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih akcija vojske i specijalnih službi uz upotrebu radarskih sistema za borbu, dronovi su stavljeni van pogona. Kao rezultat njihovog pada i rasutih fragmenata na teritoriji Kremlja, nije bilo žrtava niti materijalne štete”, navodi se.

Iz Moskve su naveli da ove akcije smatraju planiranim terorističkim aktom i pokušajem napada na predsjednika Vladimira Putina, koji je izveden uoči Dana pobjede, 9. maja, na kojoj je planirano prisustvo i stranih gostiju. prenosi novi

“Usljed ovog terorističkog akta predsjednik nije povrijeđen. Raspored njegovog rada se nije mijenjao, nastavlja se uobičajeno. Ruska strana zadržava pravo da preduzme uzvratne mjere gdje i kada smatra prikladnim”, zaključili su, javlja Klix.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh